Home Twitter Instagram YoutubeChannel

Project 2k17

Assalamaualaikum Semua.

last update blog semester 3 dan sekarang aku dah semester 5. Allahu cepatnya masa berlalu. Pejam celik-pejam celik ADIBAH dah nak practical. Rasa seronok but im too nervous. 

Okay, straight to the point. so sekarang aku sedang cuti midsem. Tak seronok sangat, sebab after naik je cuti *boom semua assingment aku kena hantar. Kau rasa? Haha. Cuti midsem ni pun kami dah ada tugasan kena Share/ Viralkan Shortfilm yang kami buat ke semua laman sosial but i think belum world wide lagi. Step by step selebihnya aku dan group bertawakal kepada Allah and hoping for the best. 

Aku baru teringat ada ranking untuk semua viewers and likers yang tengok shortfilm kami tu, tapi aku tak kesah sangatlah yang penting input dalam film tu sampai kepada semua yang tengok dan mendapat tempat dihati masyarakat. 

So shortfilm kami tu berkesahkan sebuah keluarga yang tidak membiarkan internet menganggu hubungan kekeluargaan. Setiap group mendapat tajuk yang berbeza. Aku sangat terkesan dengan pengalaman dalam kami menyiapkan tugasan tersebut. Sangat best, bestnya bukan apa dapat rasa macam mana orang berlakon, tapi kitaorang nak ambil shoot pintu pun dan 10 take. hehe. last-last aku yang willing untuk tutupkan. Pengarah group kami pun calang-calang orangnya. Aku dah bekerja dengan dia sejak semester 1 and i know her.

Lepas sharekan dekat orang ramai ada laporan yang menanti. Haha. Tak habis macam tu je beb. Takpelah berkorban demi final year. Alright, aku taknak buang masa korang. So jom tengok shortfilm dari kami. full video ada dekat dua tempat. FB& YT

Sedutan dari Shortfilm kami. Selebihnya boleh tengok full dengan klik link dekat atas okay.

video


Okay guys, aku juga nak minta korang jangan lupa komen kebaikan/ keburukan untuk penambaikkan video kami. Jangan lupa untuk sharekan sekali. Jasa korang amat kami hargai. TQ. 

Brownies w My Girls and Azfar



Semalam kami buat brownies bersama. Sebab nak suprisekan birthday seseorang. So after aku habis masak, dorang semua kumpul dekat rumah aku.

Kemeriahan dia jangan cakaplah. Sama macam 7 kali raya, nak buat satu brownies je. Hahahahha,

Okay!, ni first time aku buat kek tanpa mama disisi. Amik kau! Alhamdulillah, aku ingatlah juga basic2 yang dia ajar. Campur dengan dua chef celik kita. Izza dan Iya. Iya ni bakal cikgu KH so dia memang dah biasa buat kek and semua-semua ni campur dengan bakal isteri sorang ni yang kecil molek tu.

Bising punya bising, bebel sana bebel sini, Brownies kitaorang siap lah dalam pukul 5.00  buat start pukul 4.00 lebih macam tuhlah tinggal nak masukkan dalam oven je. Then suddenly our sifu balik,iaitu mama, terus belari aku pergi dekat dia, ajak pergi oven suruh tengokkan brownies kitaorang.

and we did it! mama kata mission completed!!! ahhahahaha. Yang Aspa kemain kalut kalau kek kitaorang tak jadi, last-last dia yang cakap sedap! aspa ni susah nak cakap makanan kawan dia buat sedap! so yang ni kami berhasil buat dia cakap sedap!!!. Kemudian, kiatorang paksa dia post dekat twitter and Insta kalau nak gambar "Hodoh" dia selamat. hehhehe. Sekali dia post dengan caption "kek brownise janda bersatu !!! mari cuba pasti nak lagiii !!! ayuhhh" hahahahhah, since when kitaorang jadi janda? Aspa??? "ergh"

So here our video and was uploaded on yt just now. And kalau nak order our brownies you can contact me to proceed order.

Email
adibahamandika@gmail.com

Byebye, xoxo Adibah